NEC doet zaken met 'Kielse Ratten' en lijkt spits Baeten definitief te slijten

NEC doet zaken met 'Kielse Ratten' en lijkt spits Baeten definitief te slijten

14-06-2022 14:37
14

Thibo Baeten gaat NEC opnieuw achter zich laten. De twintigjarige spits uit Aalst zal komend seizoen in zijn geboorteland voetballen en is dinsdag gepresenteerd door het Antwerpse Beerschot.

Baeten werd begin 2021 overgenomen van Club Brugge en ging niet mee de Eredivisie in, toen NEC later dat jaar verrassend promoveerde. "Thibo is een jonge, getalenteerde, spits voor wie de promotie naar de Eredivisie iets te vroeg kwam", liet technisch directeur Ted van Leeuwen weten, toen Baeten bij Torino gestald werd.

Na een jaartje in de Italiaanse Primavera wacht nu de tweede divisie van Belgiรซ, waarin Beerschot als Jupiler Pro League-degradant uit zal komen. "Beerschot is een club die ook bij mijn persoonlijkheid past. Net zoals bij de supporters, druipt de passie er vanaf bij mij. Voetbal is emotie. Ik presteer ook beter als ik die emotie voel van de supporters aan de zijlijn", aldus Baten na zijn presentatie bij de Kielse Ratten.

De kans is aanwezig dat Baeten niet meer terugkeert in Nijmegen, ondanks een tot 2024 doorlopend contract. Beerschot heeft een optie tot koop bedongen.