PSV meldt nieuwe deal voor van tumor herstellende Baumgartl: 'Erg dankbaar'

PSV meldt nieuwe deal voor van tumor herstellende Baumgartl: 'Erg dankbaar'

14-06-2022 17:35 Laatste update: 17:59
32

PSV heeft bevestigd dat Timo Baumgartl ook komend seizoen actief is in de Bundesliga. De Eindhovenaren verhuren de 26-jarige verdediger opnieuw aan FC Union Berlin, dat een optie tot koop heeft.

Baumgartl speelde het afgelopen seizoen 25 competitieduels voor de nummer vijf van Duitsland, dat naar verluidt zo'n 3,5 miljoen euro moet betalen om hem definitief aan te trekken. Aan zijn seizoen kwam abrupt een einde toen bij een routinecontrole in het ziekenhuis begin mei een tumor werd ontdekt. Daarvan herstelt hij bij Union.

Wedden

Meer odds

"Gelukkig doe ik al een aantal jaren aan preventieve zorg", zegt Baumgartl op de website van PSV. "Ik ben erg dankbaar voor de snelle, duidelijke diagnose en voor de succesvolle operatie die sindsdien heeft plaatsgevonden. Ik wil iedereen uit de grond van mijn hart bedanken voor de ongelooflijke steun. Dat zal ik nooit vergeten. Mijn focus ligt nu op het snelst mogelijke herstel."

Door de vijfde plaats in de eindrangschikking van de Bundesliga mag Baumgartl zich met Union opmaken voor Europa League-voetbal. In Eindhoven ligt de 26-jarige verdediger nog vast tot de zomer van 2024. In 2019 werd hij voor tien miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart, maar bij PSV lukte het hem niet om uit te groeien tot vaste basiskracht.