'Verrassend transfernieuws bij PSV: Bruma al op weg naar Turkije'

'Verrassend transfernieuws bij PSV: Bruma al op weg naar Turkije'

14-06-2022 23:12 Laatste update: 23:27
46

Armindo Bruma is hard op weg naar de uitgang bij PSV. Fenerbahçe wordt waarschijnlijk de nieuwe club van de aanvaller, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

Fenerbahçe wil Bruma 'zo snel mogelijk' overnemen van PSV, klinkt het. De 27-jarige Portugees is al op weg naar Turkije om samen met zaakwaarnemer Catio Baldé de transfer af te ronden.

Het is al langer duidelijk dat Bruma voor een redelijk bod mag vertrekken. Onzeker is hoeveel geld Fenerbahçe bereid is over te maken naar PSV. Het zou om 'meerdere miljoenen' gaan, maar PSV heeft dat nog niet bevestigd.

Bruma maakte drie jaar geleden voor zeker tien miljoen euro de overstap naar PSV, waar hij nog twee jaar vastligt. Na een mislukt debuutseizoen speelde de oud-speler van Sporting Portugal, Galatasaray, Real Sociedad en RB Leipzig een jaar op huurbasis bij Olympiakos, waarna hij afgelopen seizoen 28 competitieduels in actie kwam voor PSV (twaalf keer vanaf de aftrap).

Na zijn periode bij Galatasaray, tussen 2013 en 2017, staat Bruma er nog altijd goed op in Turkije. Hij stond in de belangstelling van meer clubs, waaronder het Braziliaanse Botafogo.