Real-baas Pérez weet reden achter Mbappé-switch: 'Veranderde daarom van gedachten'

Real-baas Pérez weet reden achter Mbappé-switch: 'Veranderde daarom van gedachten'

16 June - 07:15 Laatste update: 10:47
104

Real Madrid-president Florentino Pérez heeft zich uitgebreid uitgelaten over de afgeketste deal met Kylian Mbappé. De geboren Madrileen baalt van de plotselinge switch van de Fransman, maar sluit de deur niet voor een toekomstige Real-transfer.

Het verhaal rond Mbappé is inmiddels bekend: de rappe aanvaller beschikte over een aflopend contract bij Paris Saint-Germain, was lange tijd op weg naar Real Madrid maar verraste vriend en vijand door op het laatste moment toch voor PSG te kiezen. "Mbappé heeft me niet verraden", vertelt Pérez in een uitgebreid interview met El Chiringuito. "Mbappé vertelde ons heel vaak dat het zijn droom was om voor Real te spelen."

"In vijftien dagen tijd veranderde alles echter, door politieke en economische druk", vervolgt Pérez. "Het was niet gemakkelijk voor Mbappé om telefoontjes te krijgen van de president van Frankrijk (Emmanuel Macron, red.), die je te vertelt om geen transfer te maken. Ga dan naar Qatar en PSG en ze bieden dingen aan waar je gek van wordt, die waarschijnlijk buitenproportioneel zijn. Daarom is Kylian van gedachten veranderd."

Pérez sluit een toekomstige overgang van Mbappé naar Real niet uit. "Ik heb nooit gezegd dat het voor altijd voorbij is tussen Mbappé en Real Madrid. In drie jaar tijd (de duur van het nieuwe Mbappé-contract, red.) kunnen er veel dingen veranderen. Deze Mbappé wil ik alleen niet bij Real hebben. Dit is namelijk niet dezelfde Kylian die we wilden halen. Ik wilde de echte."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s