Overmars presenteert eerste grote aankoop: Janssen nieuwe Antwerp-spits

Overmars presenteert eerste grote aankoop: Janssen nieuwe Antwerp-spits

18-06-2022 16:02 Laatste update: 16:09
55

Het is officieel: Vincent Janssen verhuist van Mexico naar België. Royal Antwerp FC neemt de 28-jarige spits over van CF Monterrey. Janssen tekent bij Antwerp voor vier seizoenen. 

Janssen meldde zich donderdag op De Bosuil om zijn handtekening onder een contract te zetten. Hij is de eerste grote versterking van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel. Antwerp wordt de zesde club van Janssen, die eerder zijn goals maakte bij Almere City, AZ, Tottenham Hotspur, Fenerbahçe en Monterrey.

In Mexico was Janssen drie seizoenen actief. Bij Monterrey won de spits de landstitel, beker én de CONCACAF Champions League. Hij maakte vorig seizoen slechts sporadisch doelpunten en was niet de eerste spits, maar kwam plotseling weer in beeld door een verrassende uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal voor het Nederlands elftal.

Nu Janssen binnen is, zullen de pijlen bij Antwerp gericht worden op Toby Alderweireld. Het Laatste Nieuws wist eerder op de zaterdag te melden dat de voormalig Ajacied en Dries Mertens op de radar staan bij de club van Van Bommel, al werd de interesse in laatstgenoemde ontkracht.