'Manchester City pakt door na Haaland: bod in de maak op Engels international'

'Manchester City pakt door na Haaland: bod in de maak op Engels international'

16-06-2022 20:15
48

Manchester City is nog niet uitgewinkeld na de transfers van Erling Haaland en Julián Álvarez. Volgens The Athletic bereidt de Premier League-kampioen een bod voor op Leeds United-middenvelder Kalvin Phillips.

Phillips is in beeld als opvolger van routinier Fernandinho, die deze zomer vertrekt uit het Etihad Stadium. Manchester City denkt dat een bedrag tussen de 52 en 58 miljoen euro genoeg is om de 26-jarige controleur los te weken. Manager Pep Guardiola wil een concurrent aantrekken voor Rodri, zodat zijn ploeg op alle fronten mee kan doen om de prijzen. Momenteel is het de enige positie die niet dubbel bezet is.

Bij The Citizens is er vertrouwen dat de Engelse international open staat voor een transfer. Manchester United werd ook in verband gebracht met Phillips, maar de club van manager Erik ten Hag maakt weinig kans, weet The Athletic. De speler zou meer zien in een overstap naar de landskampioen, die bovendien als één van de favorieten geldt voor de Champions League.

Naar verluidt staat Brighton & Hove Albion-back Marc Cucurella ook bij City op de radar. De 23-jarige Spanjaard zou zo'n veertig miljoen euro moeten kosten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s