'Iedereen schreeuwt van de daken dat Bijlow nummer één moet zijn op WK, ik niet'

'Iedereen schreeuwt van de daken dat Bijlow nummer één moet zijn op WK, ik niet'

16-06-2022 22:05
120

Harm Zeinstra vindt niet dat Nederland met een keepersprobleem kampt. De oud-doelman vindt zowel Jasper Cillessen, Mark Flekken als Justin Bijlow geschikt om in november en december het Oranje-doel te verdedigen tijdens het WK in Qatar.

Bijlow ontbrak tijdens de voorbije Nations League-duels, omdat hij pas net hersteld is van een blessure. Toch wordt de Feyenoord-keeper gezien als de grootste kanshebber om de eerste keus te worden. "Qua potentie zit Bijlow heel hoog, maar hij heeft nog wat te leren", reageert Zeinstra, ex-sluitpost van FC Emmen en SC Cambuur, in Voetbal International. "Iedereen schreeuwt van de daken dat hij de nummer één moet zijn in Qatar, ik ben daar wat conservatiever over. De drie keepers van Oranje ontlopen elkaar niet zoveel. Ik snap dan ook niet dat er over een keepersprobleem wordt gesproken."

"Het is geen wereldtop wat we hebben, zoals België, Duitsland, Spanje, Argentinië en bijvoorbeeld Brazilië wel hebben. Maar ik zou het Bijlow, Cillessen én Flekken toevertrouwen, dat is gewoon een luxe", vervolgt Zeinstra, die host is van de keeperspodcast Showkeepers. "Natuurlijk hoop je dat je tien, vijftien jaar lang een Edwin van der Sar hebt, maar die lat moeten we misschien maar eens loslaten."