Tadic: 'Doe niet, dat hoort de verdediger. Jij moet niks zeggen tegen mij'

Tadic: 'Doe niet, dat hoort de verdediger. Jij moet niks zeggen tegen mij'

17-06-2022 10:16
107

Dusan Tadic is al jaren de assistkoning van de Eredivisie en was afgelopen seizoen ook weer 22 keer de aangever bij een doelpunt van Ajax. In gesprek met Ajax TV bespreekt hij het geheim van de smid.

"Voor mij is een assist hetzelfde als een doelpunt", aldus Tadic. "Dit is mijn signature dish. Wanneer je mijn naam zegt dan weet je dat er assists volgen. Wie de bal heeft, bepaalt. Je moet een goede beslissing nemen. Ik heb het overzicht en beslis op het laatste moment."

De aanvoerder van Ajax stelt dat overzicht en oriëntatie de sleutel zijn. "Je moet altijd weten wat er om je heen gebeurt, scherp zijn, goed kijken en je hoofd omhoog houden. Soms moet je wachten op het juiste moment of toch ervoor kiezen om een andere speler in te spelen. Dat soort situaties moet je ook bespreken met elkaar."

Tadic heeft nog wel een boodschap voor zijn ploeggenoten. "Soms roepen spelers: Dusan, Dusan, speel, speel. Dan denk ik: doe niet, dat hoort de verdediger. Jij moet niks zeggen tegen mij. Ik kijk naar jou en de bal komt vanzelf."