'Fortuna Sittard praat met mythische verdediger (33) over verrassende terugkeer'

'Fortuna Sittard praat met mythische verdediger (33) over verrassende terugkeer'

17-06-2022 11:11 Laatste update: 11:32
22

Verrassend nieuws uit Limburg: Fortuna Sittard lijkt ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Dimitrios Siovas. De Griekse verdediger is bereid terug te keren.

Siovas kreeg het afgelopen half jaar een mythische status in Sittard door Fortuna op halve kracht in de Eredivisie te houden. Met de ervaren Griek (33) op het veld incasseerde de ploeg van trainer Sjors Ultee één doelpunt per wedstrijd, voor zijn komst waren dat er gemiddeld drie.

Meteen na het laatste competitieduel van Fortuna, dat NEC versloeg (0-1) en daardoor in de Eredivisie bleef, ging Siovas met al zijn fysieke ongemakken op vakantie. Ultee merkte daarbij op dat hij de verdediger nooit meer terug dacht te zien. "Maar zal hem nooit vergeten", voegde hij eraan toe.

Inmiddels liggen de kaarten anders op tafel: volgens De Limburger zijn Fortuna Sittard en Siovas in gesprek over een verlengd verblijf. Een akkoord zou dichtbij zijn. De twintigvoudig Grieks international lijkt daardoor zijn totaal van twaalf Eredivisie-optredens op te kunnen gaan vijzelen.