Toptransfer rond: Mané na Mazraoui en Gravenberch derde grote Bayern-aanwinst

Toptransfer rond: Mané na Mazraoui en Gravenberch derde grote Bayern-aanwinst

22 June - 13:15 Laatste update: 13:22
45

Bayern München en Liverpool hebben één van de grootste transfers van deze zomer afgerond. Sadio Mané laat Anfield na zes seizoenen achter zich en heeft voor drie jaar getekend bij Bayern.

Mané kwam in 2016 over van Southampton en vormde de laatste jaren een succesvol aanvalstrio met Roberto Firmino en Mohamed Salah. Liverpool kon in het tijdperk-Mané een langverwachte landstitel en een Champions League, een FA Cup, een League Cup, een Europese Super Cup en de wereldtitel voor clubteams aan zijn palmares toevoegen. Bovendien werd de Senegalees in het seizoen 2018/2019 samen met Salah en Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) Premier League-topscorer.

Na 120 goals en 48 assists in 269 wedstrijden is het echter einde verhaal bij Liverpool. Mané maakte er geen geheim van dat hij toe was aan een nieuw avontuur en Bayern heeft na lang onderhandelen een akkoord met The Reds bereikt. Bayern betaalt 32 miljoen euro, plus zes miljoen euro aan bonussen, om het laatste contractjaar van Mané af te kopen. Bovenop die transfersom kan nog eens drie miljoen aan bonussen komen.

"Ik ben erg blij om hier te zijn", laat de Senegalees weten in een eerste reactie. "In mijn tijd bij Red Bull Salzburg (2012-2014, red.) heb ik Bayern al op de voet gevolgd. Ik ben onder de indruk van deze club." In München gaat Mané samenspelen met Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Het Ajax-duo werd eerder deze zomer al vastgelegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s