Van Beukering klimt uit diep dal: 'Urenlang tieten kijken, wie wil dat nou niet?'

Van Beukering klimt uit diep dal: 'Urenlang tieten kijken, wie wil dat nou niet?'

17-06-2022 19:53
76

Jhonny van Beukering speelde gedurende zijn carrière voor onder meer Vitesse, De Graafschap, NEC en Feyenoord, maar belandde na zijn loopbaan in een diep dal. Hedendaags is de voormalig profvoetballer portier in een stripclub.

Noodgedwongen moest Van Beukering op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn actieve carrière als voetballer zetten. Een andere rol in de voetballerij bekleedt hij niet. Wel is hij doordeweeks werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en daarnaast is hij, naast zijn werk als portier, beveiliger op kermissen. "Prachtig werk", reageert Van Beukering in gesprek met het Algemeen Dagblad als het gaat om stripclub De Nacht in Tilburg. "Urenlang tieten kijken, wie wil dat nou niet?"

Hoewel de voormalig spits genoeg voetbalclubs op zijn cv heeft staan, springt De Nacht er in positieve zin uit. "Dit is met afstand de mooiste club waarvoor ik ooit heb gewerkt", zegt hij. Maar de zon scheen niet altijd in huize Van Beukering. Tussen 2017 en 2021 zaten hij en zijn gezin in de schuldsanering. Dit had mede te maken met zijn tijdperk bij het Indonesische Pelita Jaya FC, waar hij in 2011 vertrok en ondanks meerdere rechtszaken nooit salaris van heeft ontvangen. "Mensen hebben geen idee van hoe diep ik heb gezeten. Alles was ik kwijt, echt alles. We moesten met het gezin leven van vijftig euro per week."

In die periode deed Van Beukering vrijwilligerswerk in Velp-Zuid. Daar deelde hij voedselpakketten uit aan bewoners, al wisten de mensen om hem heen niet hoe slecht het met hem ging. "Stond ik daar bij de kerk of voor de moskee voedselpakketten van de Voedselbank weg te geven", zegt hij. "Voedselpakketten die mijn gezin en ik eigenlijk zélf nodig hadden, omdat we niets in huis hadden. Nou, geloof me, dat doet wel iets met je."