Feyenoord denkt mee met Malacia, Senesi en Sinisterra en zoekt opening in Til-zaak

Feyenoord denkt mee met Malacia, Senesi en Sinisterra en zoekt opening in Til-zaak

17-06-2022 20:59
35

Qua inkomende en uitgaande transfers is het vooralsnog rustig bij Feyenoord. Technisch directeur Frank Arnesen laat echter weten dat er nog genoeg tijd is om de transfermarkt op gang te laten komen: Tyrell Malacia lijkt de eerste vertrekker te worden.

Olympique Lyon heeft zich al in Rotterdam-Zuid gemeld, maar wil tot dusver maximaal tien miljoen euro betalen. Feyenoord zou een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen in zijn hoofd hebben. "Als het niet genoeg is, doen we het niet. Intern praten we daar uiteraard over. Jongens als Sinisterra, Senesi en Malacia lijken wel toe aan een stap, maar dan moet het wel voor alle partijen goed zijn. Is dat zo, dan staan we de spelers niet in de weg", aldus Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Deen voegt daaraan toe dat Feyenoord Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida wél wil behouden.

Arnesen kijkt bovendien naar mogelijkheden om Guus Til, vorig seizoen gehuurd van Spartak Moskou, langer in Rotterdam-Zuid te houden, al lijkt dat een ingewikkelde kwestie. "De FIFA beslist aan het einde van de maand over de situaties van de spelers in de Russische competitie (in verband met de oorlog in Oekraïne, red.). Niemand mag nu zakendoen met die clubs, want je kunt geen geld overmaken of geld van ze ontvangen. Ik verwacht niet dat spelers daar transfervrij weg mogen, maar misschien zijn er wel andere mogelijkheden."

Hoe dan ook lijkt Feyenoord eerst spelers te moeten verkopen voordat het aan inkomende transfers kan denken. "We zijn bezig. Geduld hoort bij dit vak", aldus Arnesen. "Niemand hoeft zich zorgen te maken. Dat moet je pas doen als het ergens in augustus nog steeds wachten op spelers is. De laatste interlands zijn deze week gespeeld, nu kunnen spelers rustig gaan kijken in de steden van de clubs waar ze eventueel willen tekenen. Ik ken de markt goed, die komt nu echt wel langzaam op gang."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie