'De helft kan degraderen, domste wat je nu kan doen, is hoog van de toren blazen'

'De helft kan degraderen, domste wat je nu kan doen, is hoog van de toren blazen'

17-06-2022 21:28
38

Go Ahead Eagles heeft één van de beste seizoenen uit de clubgeschiedenis achter de rug, maar moet weer opnieuw beginnen. In het kielzog van trainer Kees van Wonderen is ook de helft van de basisploeg vertrokken: René Hake moet bouwen aan een nieuw Kowet.

Doelman Jeffrey de Lange komt over van FC Twente, Xander Blomme, Rashaan Fernandes, Finn Stokkers, Jahnoah Markelo werden eerder al vastgelegd en technisch manager Paul Bosvelt liet weten dat er meer nieuwelingen onderweg zijn. Hake wil niet zeggen dat de dertiende plek van vorig seizoen zomaar geëvenaard kan worden. "Het domste wat je nu kan doen, is hoog van de toren blazen. We hebben een bijna compleet nieuwe staf en een bijna compleet nieuwe spelersgroep. Daarom is het niet logisch om te gaan vergelijken", laat hij weten aan De Stentor.

Go Ahead kon vorig seizoen rustig naar de laatste speeldagen toewerken, terwijl de degradatiestrijd met de week spannender werd. Hake verwacht dat de verschillen in het rechterrijtje van de Eredivisie opnieuw klein zullen zijn. "De helft kan degraderen, het wordt zo spannend. Daarnaast komen er altijd clubs onderin te staan waarvan je het op voorhand niet verwacht. Dat zag je vorig seizoen wel weer, met Willem II, PEC Zwolle en Heracles."

De nieuwe trainer sluit dus niet uit dat Go Ahead Eagles volgend seizoen wel op zijn tellen moet passen. "We kunnen onze borst natmaken. Maar dat is ook niet erg. We weten dat we waarschijnlijk meer gaan verliezen dan winnen. Maar elke wedstrijd maken we wel kans om te winnen. Moet ook ons uitgangspunt zijn. Dat we, ongeacht de tegenstander, een goed resultaat kunnen halen."