Beroep AZ verworpen: UEFA bevestigt boete en voorwaardelijke straf

Beroep AZ verworpen: UEFA bevestigt boete en voorwaardelijke straf

17 juni - 23:35
41

Het beroep van AZ bij de UEFA heeft niets opgeleverd. De Europese voetbalbond houdt vast aan de straf die het eind maart uitdeelde, na de Conference League-wedstrijd tussen de Alkmaarders en het Noorse Bodø/Glimt.

AZ werd toen na verlenging uitgeschakeld en kreeg na afloop een boete van tienduizend euro, omdat er vanaf de tribunes met projectielen werd gegooid. De club tekende bezwaar aan, maar de UEFA blijft bij zijn beslissing, bevestigt het via zijn officiële kanalen. De voorwaardelijke straf van de Europese voetbalbond blijft ook staan: als het in de komende twee jaar opnieuw misgaat tijdens een Europese wedstrijd van AZ, moet men voor één wedstrijd meerdere tribunevakken sluiten.

De volgende Europese thuiswedstrijd van AZ volgt al snel. De Alkmaarders spelen op donderdag 28 juli thuis tegen Tre Penne uit San Marino of Tuzla City uit Bosnië-Herzegovina. Op 18 juli wordt er opnieuw geloot en moet duidelijk worden wie de eventuele tegenstander in de derde voorronde van de Conference League zal zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!