La Gazzetta dello Sport: 'Juve addio a Ihattaren?', Ajax licht koopoptie

La Gazzetta dello Sport: 'Juve addio a Ihattaren?', Ajax licht koopoptie

18-06-2022 21:55 Laatste update: 21:58
123

'Juve addio a Ihattaren?', kopt La Gazzetta dello Sport zaterdag: de linkspoot lijkt Juventus te verlaten zonder zijn debuut te hebben gemaakt. Ajax huurt hem momenteel van De Oude Dame en gaat volgens de roze sportkrant de koopoptie in de huurovereenkomst lichten.

Ihattaren vertrok eind augustus van PSV naar Juventus, dat hem direct bij Sampdoria stalde. Daar vertrok hij echter voortijdig, waarna Ajax hem tijdelijk van Juventus overnam. Die huurdeal loopt tot het einde van het kalenderjaar, maar volgens La Gazzetta gaat Ajax ruim voor die tijd zijn koopoptie lichten.

Ihattaren, die niet voorkomt in de plannen van Juventus en bovendien graag in Nederland wil blijven, zou dan voor 1,9 miljoen euro definitief overgenomen worden door Ajax. De roze sportkrant verwacht spoedig een bevestiging van het nieuws.

Sinds zijn transfer naar Amsterdam heeft Ihattaren bij Jong Ajax aan zijn fitheid gewerkt. In vijf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists. Uitgerekend in de verloren bekerfinale tegen zijn oude club PSV maakte hij ook zijn eerste minuten namens de hoofdmacht.