Ihattaren brengt Jong Ajax 'naar hoger niveau': Hij heeft super hard getraind

Ihattaren brengt Jong Ajax 'naar hoger niveau': "Hij heeft super hard getraind"

23 May - 19:25
111

Naci Ünüvar is blij dat hij de afgelopen maanden mocht samenspelen met Mohamed Ihattaren bij Jong Ajax. De achttienjarige jeugdinternational raakte meteen onder de indruk van de voormalig PSV'er.

"We weten allemaal wat zijn kwaliteit is en ik denk dat hij het gelijk een aantal keer heeft bewezen. Hij heeft super hard getraind. Hij kwam terug en was meteen belangrijk voor ons. Wij hebben hem super veel geholpen, en hij heeft ons echt geholpen. Dat brengt iedereen gelijk naar een hoger niveau", laat Ünüvar weten aan ESPN.

Ünüvar denkt dat hij en Ihattaren ook profijt hebben bij de aanpak van Jong Ajax-trainer John Heitinga. "Tegen jongens als Mo en ik, zegt hij gewoon: rondom de zestien ga ik niet zeggen wat je moet doen. Spelers als wij doen dat op het moment zelf, snap je? Het is wel lekker dat Heitinga die vrijheid geeft."

Ihattaren speelde vier duels voor de Amsterdamse beloften in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin scoorde de spelmaker vier keer en gaf hij twee assists. Ihattaren wordt gehuurd van Juventus, maar kan voor twee miljoen euro definitief worden overgenomen. Ünüvar beleefde zelf ook een sterk seizoen met zestien goals en twaalf assists in 33 competitiewedstrijden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s