Roger Schmidt enthousiast over aankoop van 'wereldklasse' door Bayern

Roger Schmidt enthousiast over aankoop van 'wereldklasse' door Bayern

19-06-2022 07:39
28

Roger Schmidt weet zeker dat Sadio Mané een schot in de roos is voor Bayern München. De trainer, die PSV deze zomer verruilde voor Benfica, kent de dertigjarige Senegalees goed vanwege hun gezamenlijke tijd bij Red Bull Salzburg.

Mané lijkt weinig aanpassingstijd nodig te hebben in de Allianz Arena, aangezien hij al Duits spreekt. "Sadio's buitengewone potentieel was al snel duidelijk. Hij houdt van het spel en geniet van elke seconde op het veld", zegt Schmidt tegen BILD over de aanvaller, die bij Liverpool nog een eenjarig contract had. "Naast zijn ongelooflijke individuele klasse, is hij ook een teamspeler. Die combinatie maakt hem van wereldklasse."

Schmidt ziet Mané dan ook als een meerwaarde voor de ploeg van coach Julian Nagelsmann. "Hij kan elk team ter wereld helpen, ook Bayern." Volgens Duitse media vliegt Mané dinsdag naar München voor de medische keuring. De officiële presentatie is een dag later. De Bundesliga-kampioen betaalt een transfersom van 32 miljoen euro, plus negen miljoen aan mogelijke bonussen. Mané tekent voor drie seizoenen.