Mbappé wilde inderdaad stoppen bij Frankrijk: 'Door racisme, niet door penalty'

Mbappé wilde inderdaad stoppen bij Frankrijk: 'Door racisme, niet door penalty'

19 June - 18:01
109

Kylian Mbappé dacht er na het EK inderdaad over na om te stoppen als international van Frankrijk. Bondsvoorzitter Noël Le Graët onthulde dit, maar volgens Mbappé is niet alles waar van wat Le Graët vertelde over hem.

In de achtste finale van het EK miste Mbappé de beslissende strafschop, waardoor Frankrijk werd uitgeschakeld door Zwitserland. Volgens Le Graët wilde de rappe aanvaller om die reden ook stoppen als international. "Hij vond dat de bond hem niet verdedigde na alle kritiek", vertelde de voorzitter tegenover Le Journal du Dimanche. "We spraken elkaar vijf minuten in mijn kantoor en hij zei dat hij niet meer voor Frankrijk wilde spelen."

Op Twitter reageert de PSG-aanvaller op de woorden van Le Graët. 'Ik heb hem uitgelegd dat het was vanwege het racisme en niet vanwege de penalty', is Mbappé duidelijk. 'Le Graët was van mening dat er geen sprake van racisme is geweest.'

Uiteindelijk heeft Mbappé besloten om te blijven spelen voor Frankrijk. In de afgelopen interlandperiode kwam hij nog drie keer in actie voor zijn land.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s