Essanoussi strijkt jaar na gesprekken met Ajax bij Helmond Sport neer

Essanoussi strijkt jaar na gesprekken met Ajax bij Helmond Sport neer

22 June - 14:57
22

Wassim Essanoussi verruilt VVV-Venlo voor Helmond Sport. De achttienjarige middenvelder had afgelopen seizoen naar Ajax gekund, maar bleef in De Koel en is nu transfervrij vertrokken naar de club uit zijn geboortestad.

Helmond Sport is in de laatste vijf seizoen drie keer laatste en één keer voorlaatste geworden, maar heeft ambitieuze plannen voor het nieuwe seizoen. Martijn Kaars, Bram van Vlerken, Elmo Lieftink, Gabriël Culhaci, Marcus Scholten en Flor Van den Eynden werden al vastgelegd, nu heeft ook Essanoussi zich aan de club verbonden. De middenvelder tekent voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Essanoussi maakte tijdens de beruchte 0-13 tegen Ajax zijn profdebuut en voerde later gesprekken met datzelfde Ajax. "Ajax is een fantastische club waar veel talenten doorbreken, maar ik had nog een contract en kan bij VVV minuten maken in de Keuken Kampioen Divisie. Op mijn leeftijd is het belangrijk de juiste keuze te maken", liet hij in september echter weten. In de loop van het seizoen verdween hij echter uit beeld bij VVV en sinds 14 maart kwam hij niet meer in actie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s