Meijer: 'Hij kan wedstrijden beslissen en kan de top van Nederland halen'

Meijer: 'Hij kan wedstrijden beslissen en kan de top van Nederland halen'

22 June - 18:03
28

Oussama Tannane verschijnt fit aan de start van het Eredivisie-seizoen, stelt NEC-trainer Rogier Meijer. De 28-jarige spelmaker zorgde afgelopen week voor verbaasde gezichten, nadat hij zijn handtekening onder een contract in Nijmegen zette.

Tannane speelde 2,5 seizoen voor aartsrivaal Vitesse, maar vertrok in de winterstop naar het Turkse Göztepe. Na een halfjaar is hij terug op Nederlandse bodem. "Tannane is natuurlijk op het moment dat hij zijn niveau haalt een buitengewoon goede speler", aldus Meijer. "In balbezit kan hij wedstrijden beslissen. Hij is een speler die de top van Nederland kan halen."

De middenvelder was nog wel de grote afwezige op de eerste training van NEC. "Hij moet nog wat dingetjes regelen, dus hij sluit iets later aan", reageert de oefenmeester. Meijer twijfelt niet aan de fitheid van Tannane. "Op het moment dat hij er is, gaat hij gewoon trainen en spelen. Hij heeft natuurlijk een halfjaar in Turkije niet de meeste wedstrijden gespeeld, dus we zullen hem moeten opbouwen. Maar hij zal fit zijn als wij tegen FC Twente spelen", doelt Meijer op de seizoensouverture. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s