Zidane zet deur voor Frankrijk wagenwijd open: 'Ik ben er klaar voor'

Zidane zet deur voor Frankrijk wagenwijd open: 'Ik ben er klaar voor'

23 June - 07:56 Laatste update: 08:55
23

Zinedine Zidane werd meermaals getipt als nieuwe trainer van Paris Saint-Germain, maar hij heeft zijn zinnen gezet op Les Bleus. De drievoudig wereldvoetballer van het jaar wil dolgraag aan de slag als bondscoach van Frankrijk, vertelt hij in een interview met L'Équipe.

Zidane was verspreid over twee periodes zeer succesvol als coach van Real Madrid. In mei 2021 vertrok hij opnieuw uit de Spaanse hoofdstad en sindsdien zit hij zonder club, maar Zizou is nog niet klaar. "Ik heb nog steeds het verlangen om trainer te zijn. Ik hoop dat ik op een dag bondscoach zal worden. Wanneer dat zal zijn? Aan mij zal het niet liggen", stelt hij in gesprek met L'Équipe.

Momenteel staat Didier Deschamps aan het roer bij Frankrijk, dat in november en december zijn wereldtitel verdedigt in Qatar. "Ik wil de cirkel rondmaken met het Franse team. Mijn tijd als speler van Frankrijk was het mooiste dat ik heb meegemaakt. Het was het absolute hoogtepunt", zegt de voormalig spelmaker, die in 1998 wereldkampioen werd en in 2000 de Europese titel veroverde.

"Omdat ik het als speler heb meegemaakt en nu een manager ben, heb ik mijn zinnen gezet op het Franse nationale team", vervolgt Zidane, die lijkt te moeten wachten op het vertrek van Deschamps. "Er staat nu een team, met zijn eigen doelen. Maar als de kans zich aandient, zal ik er klaar voor zijn. Nogmaals, aan mij zal het niet liggen. Ik heb het verlangen. Frankrijk is het hoogst haalbare."

PSG
In de toekomst sluit Zidane overigens niet uit dat hij alsnog aan de slag gaat bij PSG. "Zeg nooit, nooit. Er zijn geen vijftig clubs waar ik heen kan. Er zijn twee of drie mogelijkheden." De Ligue 1-kampioen zal Christophe Galtier spoedig presenteren als opvolger van Mauricio Pochettino.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s