Enthousiasme over Feyenoord-aankoop Wieffer: 'Ik ben helemaal gek van hem'

Enthousiasme over Feyenoord-aankoop Wieffer: 'Ik ben helemaal gek van hem'

23 juni - 09:49 Laatste update: 11:04
101

Feyenoord ziet in Mats Wieffer de nieuwe Jerdy Schouten. De Rotterdammers denken dat de 22-jarige middenvelder van Excelsior dezelfde ontwikkeling kan doormaken als de kersvers Oranje-international, meldt Voetbal International. Ook Marinus Dijkhuizen is enthousiast.

Volgens de trainer van de Kralingers doet Feyenoord uitstekende zaken. "Hij past perfect in de speelwijze van Arne Slot. Mats heeft een groot loopvermogen, is creatief, wil vooruit voetballen, pakt ballen af, kan goed koppen en op meerdere posities uit de voeten. Ik ben helemaal gek van hem", zegt Dijkhuizen in het weekblad.

Wieffer tekent donderdag een meerjarig contract in De Kuip, weet VI. Met vijf goals en vier assists had de controleur een groot aandeel in de promotie van Excelsior. Vooral in de play-offs tegen Heracles Almelo viel hij in positieve zin op. Hoeveel Feyenoord voor hem moet betalen, is niet duidelijk. Het zou gaan om een 'bescheiden transfersom'.

Schouten speelde in het verleden ook voor Excelsior, waarna hij de overstap maakte naar Bologna. Feyenoord liet hem destijds door de vingers glippen, mede vanwege geldgebrek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s