Uitspraak over eerste van drie Heracles-duels: stadionverbod na tik tegen Cerny

Uitspraak over eerste van drie Heracles-duels: stadionverbod na tik tegen Cerny

23-06-2022 14:51 Laatste update: 15:38
33

De laatste weken van het seizoen verliepen in sportief opzicht dramatisch voor Heracles Almelo, dat het een paar keer flink mis zag gaan naast het veld. De KNVB heeft naar aanleiding van de derby tegen FC Twente een stadionverbod en een boete uitgedeeld en onderzoekt nog twee wedstrijden.

Tijdens de grimmige derby werd FC Twente-keeper Lars Unnerstall bekogeld met verschillende projectielen en kreeg Vaclav Cerny zelfs een tik van een toeschouwer. Deze heeft een landelijk stadionverbod gekregen, meldt de KNVB via de eigen kanalen. Heracles heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd en moet een boete van vijftienduizend euro betalen.

Wedden

Meer odds

Daarnaast liggen de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta en het play-offduel met Excelsior, waarin Heracles definitief degradeerde, nog onder de loep. Ook tijdens die wedstrijden misdroeg een aantal stadionbezoekers zich. Heracles is als thuisspelende club aansprakelijk voor ongeregeldheden: pas als blijkt dat de club er alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen, ontsnapt het aan een boete.