'Vitesse meldt zich in Waalwijk en wil aanvoerder bij RKC losweken'

23 juni om 18:19

RKC Waalwijk-verdediger Melle Meulensteen staat in de belangstelling van Vitesse. De 22-jarige centrumverdediger kan een meerjarig contract tekenen in Arnhem, meldt De Gelderlander.

Meulensteen speelt sinds januari 2018 voor de Waalwijkers. Daarvoor doorliep hij zijn jeugdopleiding in Engeland, bij Manchester United, Lancaster City en Preston North End. Sinds zijn rentree op de Nederlandse velden is hij een vaste waarde voor RKC en is hij zelfs uitgegroeid tot een van de aanvoerders van de club. Het afgelopen Eredivisie-seizoen speelde hij 33 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

In Brabant beschikt Meulensteen over een doorlopend contract tot de zomer van 2024, waardoor Vitesse de portemonnee moet trekken. De Gelderlander meldt niet wat Meulensteen moet kosten, maar weet wel dat RKC nog geen akkoord heeft bereikt met Vitesse. Bij een vertrek wordt de verdediger de vierde permanente vertrekker uit Waalwijk. Alexander Büttner (De Graafschap), Finn Stokkers (Go Ahead Eagles) en Richard van der Venne (Melbourne City) gingen Meulensteen voor.