Wéér transfernieuws voor Sparta: 'Creatieve aanvaller, met individuele actie'

Wéér transfernieuws voor Sparta: 'Creatieve aanvaller, met individuele actie'

24 juni - 13:03
20

Sparta blijft gas geven op de transfermarkt. De Rotterdammers bevestigen dat ook Jason Lokilo aan de slag gaat op Het Kasteel. De Belgische vleugelaanvaller komt over van het Poolse Gornik Leczna.

Lokilo tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar, zoals VoetbalPrimeur al wist te melden. De 23-jarige Belg, die ook de Congolese nationaliteit heeft, doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht en maakte in 2015 de overstap naar Crystal Palace. Voor die club maakte hij zijn debuut nooit. Via Doncaster Rovers kwam Lokilo afgelopen zomer terecht bij Gornik Leczna. Die club degradeerde uit het hoogste niveau van Polen.

"Jason is een creatieve aanvaller, die met zijn snelheid en individuele acties voor gevaar en kansen kan zorgen", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta. "Hij kan zowel aan de zijkanten spelen, maar heeft ook ervaring als aanvallende middenvelder. Hij past goed binnen het type voetbal dat wij met Sparta graag willen spelen en we zien hem als waardevolle aanvulling op de selectie."

Sparta legde deze transferperiode al zeven spelers vast: Charles-Andreas Brym, Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt, Nick Olij, Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen en Omar Rekik.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie