Sparta dendert door op transfermarkt: 'Spelers halen gaat nu zoveel makkelijker'

Sparta dendert door op transfermarkt: 'Spelers halen gaat nu zoveel makkelijker'

25-06-2022 11:32
54

Sparta Rotterdam is tevreden met de huidige stand van zaken op de transfermarkt. De Kasteelclub presenteerde deze week vijf nieuwe aanwinsten, maar trainer Maurice Steijn tempert de verwachtingen.

"Dit tempo houden we niet vast, hoor", wordt Steijn geciteerd door het Algemeen Dagblad. Charles-Andreas Brym, Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt, Nick Olij, Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Omar Rekik en Jason Lokilo zijn al gepresenteerd, terwijl het wachten is tot Sparta de komst van de Japanner Koki Saito wereldkundig maakt. "Maar deze jongens waren wel allemaal onze nummer 1-kandidaten."

Van de twintigjarige Kitolana, die overkwam van Odds BK, wordt veel verwacht in Spangen. "Hij heeft al honderd wedstrijden voor zijn club gespeeld en is pas twintig", aldus Steijn. "Het kleine nadeel is dat ze pas laat aansluiten, maar voor goede spelers maakt dat niet uit. Die moeten aan een week genoeg hebben."

Steijn erkent dat de flow er nog in zit bij Sparta na de handhaving en spreekt van 'een waanzinnige prestatie'. "Dat geeft zo'n boost in aanloop naar een nieuw seizoen. Ook richting nieuwe spelers, die halen gaat nu zoveel makkelijker. Ik heb een gok genomen, maar gelukkig is het goed afgelopen", doelt de trainer op het feit dat hij het roer de laatste Eredivisie-duels overnam van de opgestapte Henk Fraser.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie