'Frenkie en ik zijn goede vrienden, hij is een voorbeeld van een topvoetballer'

'Frenkie en ik zijn goede vrienden, hij is een voorbeeld van een topvoetballer'

25-06-2022 11:49 Laatste update: 12:00
21

Lesly de Sa spreekt in gesprek met Ajax Showtime over zijn vriendschap met Frenkie de Jong. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax, Willem II en Go Ahead Eagles speelt momenteel bij Ajax Amateurs en richt zich op zijn eigen bedrijf.

De Sa werkt als personal trainer. In de ruimte waar hij mensen begeleidt traint hij ook de vriendin van De Jong. Het duo kent elkaar van hun gezamenlijke periode bij Willem II. "Ik heb hem leren kennen bij Willem II, we zijn altijd bevriend gebleven. Ik vind hem een topjongen. Hij is altijd zichzelf gebleven en dat vind ik mooi om te zien", zegt hij tegen het medium. "Frenkie en ik zijn gewoon vrienden. Hij is ook een voorbeeld van een topvoetballer. Hoe veel hij ervoor doet en hoe fit hij is…"

In combinatie met Ajax Amateurs focust De Sa zich op personal training, een volgend hoofdstuk in zijn leven. "In het voetbal was ik heel erg op mezelf gericht. Ik wilde beter worden en de beste zijn. Het helpen van mensen geeft me nu heel veel voldoening", stelt hij. "Je brengt mensen dingen waarvan ze nooit dachten dat ze het zouden kunnen bereiken."