Na Rooney vertrekt ook Roos uit Derby: volgend avontuur voor Brabantse doelman

Na Rooney vertrekt ook Roos uit Derby: volgend avontuur voor Brabantse doelman

25 juni - 21:27
8

In navolging van Wayne Rooney heeft ook de Nederlander Kelle Roos Derby County verlaten. De dertigjarige keeper uit het Noord-Brabantse Rijkevoort zet zijn carrière voort bij Aberdeen uit Schotland.

Roos heeft voor twee seizoenen getekend, laat Aberdeen weten via de clubkanalen. Manager Jim Goodwin is verguld met zijn nieuwste aanwinst, die moet gaan concurreren met aanvoerder Joe Lewis. "Kelle brengt de nodige ervaring met zich mee en hij zal een versterking zijn voor het keepersbestand bij onze club", klinkt het. "Hij is een zelfverzekerde persoonlijkheid en ik weet zeker dat hij goed ontvangen wordt in de kleedkamer."

Roos heeft een avontuurlijke loopbaan achter de rug: in 2013 verruilde hij amateurclub RKSV Nuenen voor de Engelse laagvlieger Nuneaton Borough, waarna hij al snel werd opgepikt door Derby County. In 2019 speelde hij met The Rams op Wembley om promotie naar de Premier League, maar die wedstrijd tegen Aston Villa werd verloren. Daarna ging het snel bergafwaarts voor het financieel geplaagde Derby County, dat dit seizoen liefst 21 punten moest inleveren en uit het Championship degradeerde. Manager Rooney kondigde vrijdag al zijn vertrek aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast