Weg bij PSV, geen contract bij FC Utrecht: 'Toen dacht ik: zak er maar lekker in'

Weg bij PSV, geen contract bij FC Utrecht: 'Toen dacht ik: zak er maar lekker in'

25 juni - 22:35
16

Mike van de Meulenhof vertrok in 2020 bij PSV, kon maar geen nieuwe club vinden en had het even helemaal gehad met het voetbal. Inmiddels heeft de doelman de draad opgepikt bij Kozakken Boys en hoopt hij weer op een nieuw avontuur in het profcircuit.

Van de Meulenhof doorliep de jeugdopleiding van PSV, vertegenwoordigde diverse Oranje-elftallen, keepte 27 keer voor Jong PSV en zat meerdere malen op de bank bij de hoofdmacht. In 2020 moest hij echter vertrekken en trainde hij maandenlang tevergeefs mee bij FC Utrecht. "Dat eerste halfjaar ging het nog wel, toen ben ik volle bak blijven trainen en leefde ik net zo gedisciplineerd als bij PSV. Maar op een gegeven moment dacht ik: zak er maar lekker in. Toen ben ik ook van het leven gaan genieten, ja. Dat moet kunnen toch?", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

De inmiddels 23-jarige Helmonder heeft inmiddels een fulltime baan gevonden en voegde zich in november bij Kozakken Boys, dat zich inmiddels ternauwernood in de Tweede Divisie heeft gehandhaafd. "Ik heb ook niet moeilijk gedaan met de onderhandelingen, ik wilde weer lekker voetballen." Dat hoopt Van de Meulenhof ooit weer op een hoger niveau te doen, maar de doelman is geduldig. "Ik mis het profbestaan wel, ja. Ik heb ook nog steeds de ambitie om terug te keren, dat juichen ze hier alleen maar toe. Maar voor nu ben ik hier gelukkig. Aan de faciliteiten bij deze club kunnen sommige profclubs niet tippen."

Bij PSV zitten in elk geval nog genoeg oude bekenden. Met de momenteel zwaar geblesseerde Olivier Boscagli heeft hij nog goed contact. "Ik zat geregeld als tweede of derde keeper op de bank, daar is mijn band met Ollie ontstaan. We zijn altijd close gebleven, dat zijn mooie dingen. Dat neemt niemand me nog af."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast