'RKC-defensie dreigt ontmanteld te worden: Turkse topclub biedt op Touba'

'RKC-defensie dreigt ontmanteld te worden: Turkse topclub biedt op Touba'

26 juni - 08:57 Laatste update: 10:57
25

RKC Waalwijk dreigt steunpilaar Ahmed Touba spoedig kwijt te raken. Volgens fansite RKCNu en Turkse media maakt Istanbul Basaksehir serieus werk van de 24-jarige mandekker.

Onder meer A Spor en Sabah Spor melden dat Basaksehir een bod heeft uitgebracht op Touba, die nog maar één jaar vastligt in het Mandemakers Stadion. Hoeveel RKC voor hem verlangt, is niet duidelijk. De Algerijn werd eerder in verband gebracht met Champions League-deelnemers Benfica, Bayer Leverkusen, Celtic en Olympique Marseille, maar de Turkse topploeg lijkt op dit moment het meest concreet.

Basaksehir eindigde het afgelopen seizoen als vierde in de Süper Lig. De formatie uit Istanbul hoopt zich daardoor via de voorrondes te plaatsen voor de Conference League. De Argentijnse routinier Lucas Biglia is één van de bekendste namen in de selectie.

Touba groeide de afgelopen jaren uit tot een steunpilaar bij RKC. De Waalwijkers namen hem in de zomer van 2020 over van Club Brugge. Overigens dreigt de club ook defensiepartner Melle Meulensteen kwijt te raken. De Nederlandse verdediger staat in de belangstelling van Vitesse. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast