'Laporta haalt opgelucht adem en hoeft De Jong niet weg te doen om aan te blijven'

'Laporta haalt opgelucht adem en hoeft De Jong niet weg te doen om aan te blijven'

26 juni - 16:19
81

Ondanks dat FC Barcelona opnieuw rode cijfers lijkt te gaan schrijven, hoeft president Joan Laporta naar verluidt niet te vrezen voor zijn positie. Eigenlijk zou Laporta ontslagen worden als Barça verlies zou maken over het afgelopen seizoen, maar dat heeft de preses weten te voorkomen.

Tot nu bestond de regel bij Barcelona dat de president moest vertrekken bij twee negatieve boekjaren op rij. Vorig jaar schreven de Catalanen al dieprode cijfers: Barça leed een nettoverlies van 481 miljoen euro. Op dit moment stevent de club opnieuw af op rode cijfers: Laporta en co. hebben nog tot en met 30 juni om daar verandering in te brengen. Een verkoop van Frenkie de Jong zou daarbij kunnen helpen, maar dat is voor Laporta niet nodig om zijn baan te behouden.

De geboren Catalaan heeft volgens AS namelijk kunnen regelen dat hij niet ontslagen wordt bij een nieuw operationeel verlies. De raad van bestuur is akkoord gegaan met het plan van Laporta. Een transfer van De Jong is echter nog steeds goed mogelijk: Manchester United en Barça zijn met elkaar in contact over de Nederlander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.