'Weghorst gaat Burnley na half jaar weer verlaten: transfer komende week afgerond'

'Weghorst gaat Burnley na half jaar weer verlaten: transfer komende week afgerond'

26 juni - 22:58
44

Wout Weghorst lijkt zijn gewenste transfer bijna te pakken te hebben. Volgens Turkse media is de Oranje-international hard op weg naar Besiktas. Weghorst zal eerst op huurbasis vertrekken en reist dinsdag of woensdag naar Istanbul om zijn contract te ondertekenen.

Afgelopen winter maakte Weghorst nog een transfer naar Burnley, maar door de degradatie wil de aanvalsleider alweer vertrekken bij de club, ook met het oog op het WK. Weghorst werd al langer gelinkt aan Besiktas, maar hij kon ook naar Eintracht Frankfurt. Nu bevindt de huurtransfer naar Turkije zich in de afrondende fase: media als Fanatik melden dat de 29-jarige aanvaller komende week gaat tekenen in Turkije.

Weghorst zal dus eerst op huurbasis in de Süper Lig gaan spelen. Door een clausule in zijn Burnley-contract hoeft Besiktas geen huursom te betalen voor de Nederlander. De nummer zes van de Turkse competitie heeft naar verluidt ook een koopoptie bedongen: de club kan Weghorst voor acht miljoen euro definitief inlijven. Burnley betaalde eerder dit jaar nog veertien miljoen voor de diensten van Weghorst.

Voor Weghorst is het belangrijk om in de komende weken goed te presteren bij zijn nieuwe club: hij zal namelijk met spitsen als Luuk de Jong, Brian Brobbey en Vincent Janssen moeten strijden voor een plekje in de WK-selectie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s