'PSV kan mogelijk langer dan een jaar beschikken over huurling Savinho'

'PSV kan mogelijk langer dan een jaar beschikken over huurling Savinho'

26-06-2022 23:15
70

PSV gaat Savinho voor één jaar huren van de City Football Group, maar het is de bedoeling dat de Braziliaan langer in Eindhoven actief zal zijn. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Onder de komst van Savinho ligt een 'meerjarenplan' klaar.

PSV verwacht dat Savinho begin juli aansluit bij de selectie. De City Football Group gaat Savinho overnemen van Atlético Mineiro, waar de aanvaller al afscheid nam. Naar verwachting wordt de achttienjarige jeugdinternational eerst ingeschreven bij Troyes AC, dat hem direct zal verhuren aan PSV.

Savinho zal naar alle waarschijnlijkheid meegaan op het PSV-trainingskamp in Duitsland. De Eindhovenaren gaan het linksbenige talent dus eerst voor een seizoen huren, maar de kans is groot dat hij langer bij PSV blijft.

In het huidige seizoen, dat in Brazilië sinds april aan de gang is, speelde Savinho zeven competitieduels. Hij stond twee keer in de basis en was nog niet betrokken bij een doelpunt. Savinho kan als linksbuiten, rechtsbuiten en aanvallende middenvelder uit de voeten.