'PSV kijkt met Hoever en met Savinho ook naar toekomst: geen 'kale huur''

'PSV kijkt met Hoever en met Savinho ook naar toekomst: geen 'kale huur''

24 juni - 23:28
99

PSV heeft deze week uitgepakt met de transfers van Walter Benítez, Boy Waterman en Ki-Jana Hoever, terwijl ook de komst van Savinho dichterbij komt. Volgens het Eindhovens Dagblad zet de regerend beker- en Johan Cruijff Schaal-winnaar in op een duurzame huurconstructie.

Atlético Mineiro-aanvaller Savinho wordt ingelijfd door de City Football Group en zal vervolgens bij PSV gestald worden: de transfer wordt naar alle waarschijnlijkheid na 1 juli beklonken. De Eindhovenaren kunnen komend seizoen over hem beschikken en willen meeprofiteren als Savinho in de toekomst door wordt verkocht.

Dat is het geval met Hoever – die zonder koopoptie wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers – en ook bij de achttienjarige Braziliaan wordt waarschijnlijk een doorverkooppercentage uitonderhandeld, meldt het ED. In beide gevallen zal in elk geval geen sprake zijn van een 'kale huur'.

Savinho wordt in eerste instantie gehaald voor het eerste elftal, maar kan ook namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen. Manchester City zou daar geen bezwaar tegen hebben, met de ontwikkeling van Oleksandr Zinchenko in het achterhoofd. De Oekraïner werd in het seizoen 2016/2017 in Eindhoven gestald, speelde meerdere malen voor Jong PSV en is inmiddels een vertrouwd gezicht in het eerste elftal van The Citizens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast