Excelsior-TD vertrokken: Nick vulde dat in op een manier die weerstand opriep

Excelsior-TD vertrokken: "Nick vulde dat in op een manier die weerstand opriep"

27 juni - 21:57
13

Dat Excelsior zaterdag het vertrek van technisch directeur Nick Kersten aankondigde, kwam als een verrassing. Intern was echter al langer duidelijk dat de technische beleidsbepalers niet op één lijn zaten, beamen algemeen directeur Daan Bovenberg en trainer Marinus Dijkhuizen.

Zij nemen voorlopig met bestuurslid Mario Been de technische honneurs waar. "Er ontstond helaas een situatie die niet wenselijk was, dus was het aan ons om in te grijpen", aldus Bovenberg in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het vak technisch directeur is een complexe puzzel met veel verantwoordelijkheden. Nick vulde dat in op een manier die weerstand opriep. Verder vind ik het niet netjes om inhoudelijk de diepte in te gaan. Dat doet ook geen recht aan het goede werk dat Nick heeft geleverd."

Dijkhuizen valt Bovenberg bij. "De samenwerking verliep niet optimaal. Het was een nieuwe functie voor hem, maar we hoopten dat hij zich zou ontwikkelen. Het duurde allemaal helaas wat lang", aldus de oud-spits, die in mei voor de tweede keer in zijn carrière promoveerde met Excelsior.

De Kralingers hopen op korte termijn een opvolger van Kersten aan te stallen, klinkt het. Op zaterdag 6 augustus is SC Cambuur de eerste tegenstander van het Eredivisie-seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s