Update: Toulouse pakt door en verhoogt bod op Excelsior-spits Dallinga

Update: Toulouse pakt door en verhoogt bod op Excelsior-spits Dallinga

27 juni - 18:25 Laatste update: 27 juni - 18:25
132 Reacties

Tim van Duijn

Het is niet ondenkbaar dat Thijs Dallinga bezig is aan zijn laatste weken bij Excelsior. Het Franse Toulouse heeft zich in Rotterdam-Kralingen gemeld voor de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Toulouse heeft een bod gedaan en het verhaal gaat dat Excelsior het afgewezen heeft.

Toulouse is een van de clubs met serieuze belangstelling voor Dallinga. De Franse promovendus heeft een bod gedaan van naar verluidt twee miljoen euro. Excelsior hoopt meer te ontvangen voor de spits die het afgelopen seizoen 32 keer scoorde in de Keuken Kampioen Divisie. Een persoonlijk akkoord tussen Dallinga en Toulouse lijkt geen problemen op te leveren.

Ook het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst is geïnteresseerd in Dallinga, maar niet zo concreet als Toulouse. En zo is er wel meer belangstelling. Ook Vitesse is zeer gecharmeerd van Dallinga, al is het de vraag of de Arnhemmers hem überhaupt kunnen betalen.

"Ik denk dat Dallinga nog wel één of twee niveaus hoger kan spelen dan Excelsior", vertelde de inmiddels vertrokken technisch directeur Nick Kersten onlangs aan deze website. "Als ze een stap omhoog kunnen zetten, moeten we onze ogen daar niet voor sluiten. Er is voor die jongens veel interesse, dus de kans is zeker aanwezig." Kersten doelde ook op Mats Wieffer, die inmiddels getekend heeft bij Feyenoord. Dallinga (21) heeft bij Excelsior nog een contract tot de zomer van 2024.

Update: Het is Toulouse menens in de strijd om Thijs Dallinga. De club heeft het bod op de spits verhoogd: er lag twee miljoen euro op tafel, dat is 2,5 miljoen geworden. Dallinga kan in Frankrijk voor meerdere seizoenen tekenen, mocht hij 'ja' zeggen. Zoals eerder gemeld zal een persoonlijk akkoord geen problemen opleveren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie