Benítez-, Van Gaal-, Van Marwijk-stof bij ADO: 'Lijkt simpel, kan verschil maken'

Benítez-, Van Gaal-, Van Marwijk-stof bij ADO: 'Lijkt simpel, kan verschil maken'

27 juni - 23:23
22

Dirk Kuyt begint bij ADO Den Haag aan zijn trainerscarrière en moet de Residentieclub, na de dramatische promotiewedstrijd tegen Excelsior, alsnog naar de Eredivisie zien te leiden. De Katwijker heeft jarenlang in de Europese top gevoetbald en hoopt die ervaring mee te nemen naar het trainingsveld.

Kuyt heeft zijn eerste training bij ADO achter de rug. "De pass-en-trapvorm die we net deden, heb ik zelf bij Louis van Gaal, Rafael Benítez en Bert van Marwijk (zijn oude trainers bij Liverpool en het Nederlands elftal, red.) gedaan. Het lijkt heel simpel, maar uiteindelijk maken die kleine dingen straks het verschil tussen winnen en verliezen", laat hij weten aan de NOS.

Eén van zijn eerste wapenfeiten was het binnenboord houden van Thomas Verheydt, vorig seizoen goed voor 37 treffers in de competitie, de KNVB Beker en de play-offs. De fysiek sterke spits had een clausule van slechts twee ton in zijn contract staan, maar heeft een nieuwe verbintenis ondertekend. Volgens Kuyt kan hij nog meer uit Verheydt halen. "Met name in zijn manier van spelen is er nog ontwikkeling mogelijk, maar ik hoef hem niet te leren hoe je een goal maakt."

Kuyt zoekt nog naar versterking voor ADO en werkt met samen met een technisch directeur die ook niet veel ervaring heeft: de net als prof gestopte Daryl Janmaat. Dat hoeft echter geen belemmering te zijn, vindt de trainer. "Ik heb met Daryl gesproken en natuurlijk heeft hij tijd nodig om zich in die rol te ontwikkelen, maar hij zal heel belangrijk zijn voor de club. Hij wil de jeugdopleiding veel beter leren kennen en hij heeft een groot netwerk opgebouwd door zijn carrière, net als ik. Dat kan helpen bij het benaderen van spelers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s