Voormalig wonderkind Mastour pakt draad weer op en duikt op in zijn vaderland

Voormalig wonderkind Mastour pakt draad weer op en duikt op in zijn vaderland

28-06-2022 09:35
19

Hij was ooit een grote belofte bij AC Milan, maar Hachim Mastour heeft na een clubloos jaar in het Marokkaanse Renaissance Club Athletic Zemamra een nieuwe club gevonden. Zijn nieuwe werkgever acteert op het tweede niveau van Marokko.

Het laatste avontuur van Mastour kwam vorige zomer ten einde, toen zijn contract bij het Italiaanse Reggina afliep en niet werd verlengd. De 24-jarige dribbelaar leek op vroege leeftijd te stoppen met professioneel voetbal, maar Renaissance Zemamra blaast zijn carrière nieuw leven in. Tot dusver lukte het Mastour nergens om zijn torenhoge verwachtingen in te lossen.

In de jeugdopleiding van Milan stond Mastour te boek als een van de grootste talenten. Helemaal na zijn debuut voor de Marokkaanse nationale ploeg op zestienjarige leeftijd werd hem een grote toekomst voorspeld. Uitleenperiodes bij Málaga en PEC Zwolle mislukten echter, waarna hij ook niet slaagde bij PAS Lamia, Reggina en Carpi. 

Bij PEC kwam Mastour in 2016/2017 tot zes Eredivisie-optredens, waarin hij niet wist te scoren. Daarnaast kwam hij tien keer in actie voor de beloftenploeg van de Zwollenaren.