Vijfde versterking: Willem II troeft 'clubs uit Eredivisie, KKD en buitenland' af

Vijfde versterking: Willem II troeft 'clubs uit Eredivisie, KKD en buitenland' af

28 juni - 19:10
99

Lucas Woudenberg maakt transfervrij de overstap van sc Heerenveen naar Willem II. De Eredivisie-degradant heeft de linksback (28) voor drie seizoenen gecontracteerd.

VoetbalPrimeur kondigde de overstap van Woudenberg al aan en dinsdagavond kwam Willem II met de bevestiging. De oud-speler van Feyenoord, Excelsior en NEC kost de Tilburgse club geen transfersom, omdat zijn Heerenveen-contract afliep. Hij is de opvolger van de naar Hannover 96 vertrokken Derrick Köhn.

"Ik was transfervrij en op vakantie toen mijn zaakwaarnemer mij belde en zei dat Willem II interesse had. Ook andere clubs uit de Eredivisie, KKD en buitenland hebben gebeld", vertelt Woudenberg. "Uiteindelijk heb ik na enkele goede gesprekken hier, op gevoel de knoop doorgehakt en 'ja' tegen Willem II gezegd."

Voor promotie moet volgend seizoen 'alles wijken', weet de linksback. Hij is na Erik Schouten, Thibaut Lesquoy, Nick Doodeman en Joshua Smits de vijfde zomerversterking van Willem II. "Lucas is een gewilde jongen. Dat is ook niet zo gek gezien zijn ervaring en kwaliteiten", reageert technisch directeur Teun Jacobs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.