Vitesse strikt gewenste versterking, kassa voor RKC: transfer bijna afgerond

30 juni om 11:25
Laatste update: 30 juni om 11:56

Melle Meulensteen heeft zijn transfer naar Vitesse te pakken. De verdediger van RKC Waalwijk wordt donderdag al medisch gekeurd. Naar verluidt betaalt Vitesse een transfersom van ongeveer één miljoen euro.

De Telegraaf kwam als eerst met het nieuws over de zo goed als afgeronde transfer van Meulensteen. Bronnen bevestigen het nieuws aan VoetbalPrimeur. De transfer hing al even in de lucht, maar vanwege de financiële moeilijkheden bij Vitesse duurde het even voordat de move afgerond kon worden.

In Arnhem gaat Meulensteen een meerjarig contract ondertekenen. Daarmee heeft technisch directeur Benjamin Schmedes zijn tweede aanwinst van deze transferwindow binnen. Op de positie van centrale verdediger had Vitesse dringend versterking nodig, door het vertrek van Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi en Jacob Rasmussen.

Meulensteen gaat RKC na 4,5 jaar verlaten. De stopper was van de partij toen de Waalwijkers op ongelofelijke wijze naar de Eredivisie promoveerden. Op het hoogste niveau groeide Meulensteen uiteindelijk uit tot sterkhouder en aanvoerder van RKC. In Brabant had hij nog een tweejarig contract.