'Ajax en AZ akkoord over Wijndal: linksback tekent voor vijf jaar in Amsterdam'

30 juni 2022 om 18:09
Laatste update: 30 juni 2022 om 18:18

Ajax gaat zich versterken met Owen Wijndal. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met AZ over een transfer van de linksback. Wijndal tekent in de Johan Cruijff Arena een vijfjarig contract, meldt De Telegraaf.

Wijndal maakt voor tien miljoen euro de overstap naar Amsterdam, meldt de ochtendkrant. Ajax had de linksback al geruime tijd op het oog, maar het had twee redenen dat het zo lang duurde voordat de regerend landskampioen kon toeslaan. De club hoopte eerst Nicolás Tagliafico van de hand te doen, maar die uitgaande transfer laat op zich wachten, klinkt het. Daarnaast waren de salariseisen van Wijndal in eerste instantie te gortig.

Zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez zou met Ajax hebben meegedacht en van zijn commissie hebben afgezien. Zodoende kon Wijndal het geïnteresseerde Napoli en Sevilla afzeggen en een akkoord bereiken met de Amsterdammers. De verwachting is dat de linkervleugelverdediger zich spoedig bij de selectie van Ajax voegt.

Wijndal streek in 2010 neer in de jeugdopleiding van AZ. Op 4 februari 2017 werd hij met 17 jaar en 68 dagen de jongste debutant ooit voor de Alkmaarders. In vijf jaar tijd kwam hij tot 142 duels in de hoofdmacht. Daarin was hij vier keer trefzeker en 27 maal aangever.