Mazraoui denkt terug aan beginjaren bij Ajax: 'Verstopte me achter de bank'

Mazraoui denkt terug aan beginjaren bij Ajax: 'Verstopte me achter de bank'

30 juni - 19:10 Laatste update: 21:34
22

Noussair Mazraoui heeft officieel afscheid genomen bij Ajax om zijn voetbalcarrière bij Bayern München te vervolgen. De rechtsback arriveerde zeventien jaar geleden bij de Amsterdamse voetbalclub en haalt herinneringen op. 

In gesprek met Ajax TV, uitgezonden op ESPN, neemt Mazraoui voor de laatste keer afscheid bij de club waar hij als zevenjarig jongetje binnenliep. "Het eerste waar ik aan denk is hoe ik daar zeventien jaar geleden begon als kleine jongen. De eerste keer dat ik daar was, was bij de talentendagen. Ik kan mij nog vaagjes herinneren dat ik daar met honderden andere kinderen was en slidings aan het maken was, er helemaal voor ging."

Aanvankelijk mocht Mazraoui de eerste keer nog niet aansluiten bij de Amsterdamse club, maar de tweede keer was het wel raak. "Ik was bij m'n ouders thuis en ging de eerste keer niet door. Toen was ik super gespannen toen de brief was binnengekomen. Ik had mij achter de bank verstopt om te horen wat het nieuws zou zijn."

Mazraoui herinnert zich hoe de afwijzing de eerste keer voelde. "Het was pijnlijk, maar als jonge jongen deed ik al dingen die ik ook gedurende mijn carrière deed. Namelijk je niet laten bepalen door een negatief iets. Op de een of andere manier heb ik mijzelf dat van jongs af aan aangeleerd", besluit Mazraoui. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s