'Fortuna grijpt mis: Van der Water gespot bij Cambuur Stadion'

'Fortuna grijpt mis: Van der Water gespot bij Cambuur Stadion'

30-06-2022 19:25 Laatste update: 20:11
48

Silvester van der Water is het komende seizoen waarschijnlijk weer in Nederland te bewonderen en kiest voor een overstap naar SC Cambuur. De buitenspeler is donderdag gezien bij het Cambuur Stadion, waar de Nederlander naar binnen liep. 

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Van der Water verdiende in februari van vorig jaar een transfer van Heracles Almelo naar het Amerikaanse Orlando City. Inmiddels lijkt het avontuur in de Major League Soccer echter voorbij en keert de buitenspeler terug naar de Eredivisie. Cambuur was met Fortuna Sittard in een strijd verwikkeld om de handtekening van Van der Water te bemachtigen, maar nu lijkt de speler voor Cambuur te gaan kiezen. 

Van der Water ligt tot 2023 vast bij Orlando, waardoor Cambuur een transfersom zal moeten betalen. Recentelijk deed vastgoedondernemer Bert van den Brink een miljoeneninvestering in de Friese club, waardoor dat naar verluidt geen probleem zal zijn. Met het vertrek van Patrick Joosten en Issa Kallon, die niet wil verlengen, heeft trainer Henk de Jong een nieuwe vleugelspeler nodig. Daar lijkt Van der Water de ideale man voor.