Savinho tekent in Frankrijk, 'PSV wacht op komst Braziliaan middels huurdeal'

Savinho tekent in Frankrijk, 'PSV wacht op komst Braziliaan middels huurdeal'

30-06-2022 23:00
171

Het hing al geruime tijd in de lucht, maar Savinho is officieel speler van de City Football Group. De achttienjarige Braziliaan heeft een vierjarig contract getekend bij ESTAC Troyes, dat net als onder meer Manchester City onderdeel uitmaakt van het bolwerk. Het is wachten tot PSV de huurdeal met de City Group bevestigt. 

Savinho's eerste halte in Europa is Troyes. Atlético Mineiro heeft hem voor zes miljoen euro, plus 6,5 miljoen aan bonussen, verkocht aan de Franse club. Troyes zal niet zijn eindbestemming worden als hij begin volgende week naar Frankrijk reist. Savinho heeft eerder al te kennen gegeven bij PSV te willen spelen en de City Group heeft al een constructie met de Eindhovenaren bedacht.

Het Eindhovens Dagblad weet desalniettemin dat het nodige papierwerk nog afgerond dient te worden en dat de 'complexe transfer' tijd gaat kosten. De hoop om Savinho voor het trainingskamp in Duitsland volgende week te verwelkomen, lijkt te ambitieus, klinkt het. PSV hoopt wel de zaken zo snel mogelijk af te ronden, zodat de Braziliaan spoedig zijn entree op het trainingsveld kan maken.