Mazraoui blikt terug: Ik heb serieus overwogen om te stoppen bij Ajax

Mazraoui blikt terug: "Ik heb serieus overwogen om te stoppen bij Ajax"

1 juli - 07:49
43

Noussair Mazraoui heeft in zijn afscheidsinterview bij Ajax onthuld dat hij in de jeugd bij de Amsterdammers overwoog te stoppen met voetballen. De rechtsback had vrijwel altijd te kampen met twijfels over zijn kwaliteiten, totdat hij onder de hoede van trainer Marcel Keizer kwam.

In de jeugd had Mazraoui het op voetballend gebied lastig en vaak zag het er niet naar uit dat hij door mocht gaan naar het volgende elftal op De Toekomst. Toen de kans op een doorbraak in Ajax 1 kleiner en kleiner begon te worden, verdween het geloof in een toekomst bij de Amsterdammers. "Ik heb serieus overwogen om te stoppen bij Ajax", vertelt de vleugelverdediger in zijn afscheidsinterview met het clubkanaal van de hoofdstedelingen.

Op zijn zeventiende kreeg Mazraoui te horen alleen zonder contract door te mogen stromen naar Jong Ajax. "Toen heb ik overwogen om naar een andere club te gaan en daar mijn geluk te beproeven." Hij worstelde met het stempel van 'jongen die het altijd nét redde', waardoor een transfer door zijn hoofd spookte. "Daar wilde ik vanaf, dus dacht ik dat het misschien goed was om ergens anders opnieuw te beginnen."

Toen hij bij Jong Ajax onder de hoede van Keizer kwam veranderde alles. "Het is denk ik voor het eerst in mijn carrière dat ik zulk vertrouwen voelde vanuit een trainer. Ik heb dat nooit gehad, dat een trainer jou ziet als één van de besten, en dat kreeg ik wel van Marcel Keizer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s