Heracles wint 'slechts' met 6-0 van amateurs: 'Maar dat is niet het belangrijkste'

Heracles wint 'slechts' met 6-0 van amateurs: 'Maar dat is niet het belangrijkste'

1 juli - 22:46 Laatste update: 22:48
19

Heracles Almelo won vrijdagavond het oefenduel met amateurclub Manderveen met 6-0, maar trainer John Lammers kijkt niet te veel naar de uitslag en zegt dat de fysieke gesteldheid van zijn ploeg belangrijker is. 

Dat zegt Lammers in gesprek met Tubantia/TC na het duel. De gemeente Manderveen telt 600 inwoners, waardoor het opvallend is dat er slechts met 6-0 werd gewonnen door de Almelose club. Volgens de trainer moet de ploeg nog wennen aan het nieuwe systeem. "We zijn met een nieuw spelsysteem bezig: hoog drukzetten en een snel baltempo. Dat ging ons vanavond in de eerste helft beter af dan in de tweede helft. Hoe dat kan? Misschien de samenstelling van het team."

Daarnaast gaf de trainer zoveel mogelijk spelers speeltijd, wat ook kan hebben bijgedragen aan de uitslag. "Ik wil in de eerste paar oefenwedstrijden de spelers vooral in actie zien. Daarom speelt iedereen ook 45 minuten. Dat vind ik belangrijker dan de uiteindelijke uitslag, al hadden er in de tweede helft natuurlijk wel meer doelpunten gemaakt mogen worden."

Lammers maakt zich geen zorgen over zijn ploeg en weet dat er grotere uitdagingen voor de deur staan. "Maandag gaan we op trainingskamp in Billerbeck, waar we heel gericht zullen gaan trainen op het nieuwe spelsysteem. Aan het eind van die week volgen nog twee duels tegen zwaardere tegenstanders (SC Verl en Preussen Münster, red.)", besluit Lammers. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s