'Opmerkelijk: Ramos belde met bondsvoorzitter over Barça-voordeel in arbitrage'

'Opmerkelijk: Ramos belde met bondsvoorzitter over Barça-voordeel in arbitrage'

1 juli - 23:45
32

Sergio Ramos belde gedurende zijn tijd in Real Madrid regelmatig met bondsvoorzitter Luis Rubiales. Onthullingen van El Confidencial tonen aan dat Ramos veel macht had in de Spaanse voetbalwereld en zijn beklag deed over de arbitrage, die volgens de verdediger in het voordeel van FC Barcelona handelde. 

Het Spaanse medium lekte onlangs telefoongesprekken uit waarin Ramos en Rubiales in gesprek zijn. In het seizoen 2018-2019 werd FC Barcelona kampioen, maar gedurende het seizoen belde Ramos de voorzitter na het duel met Leganés. Volgens de Spaanse vedette kreeg Barcelona een beslissing mee. "Rubi, we beginnen ons zorgen te maken over de VAR, met name als het gaat over Barcelona", zou Ramos hebben gezegd. 

"Het is een grote schande en de scheidsrechters weten er niet mee om te gaan", vervolgde Ramos. "Heb je de overtreding van Luis Suárez op de doelman gezien bij de 2-1? Het is lachwekkend." Rubiales probeerde Ramos te kalmeren. "Beter dan wie dan ook begrijp jij dat er verschillende meningen kunnen zijn over een bepaalde actie. Zoals jij ook wel weet bemoei ik me niet met dit soort zaken. We werken er dagelijks aan om de scheidsrechters zo goed mogelijke hulpmiddelen te geven."

Ramos was niet onder de indruk van het antwoord van Rubiales. "Erg politiek correct van je. Ik hoopte op een persoonlijke mening over dat geval bij Barcelona gisteren. Het is schandalig en nu gaan ze gewoon de titel pakken, links- of rechtsom. Maar ik begrijp je standpunt." Eerder in de week ontstond al ophef, toen in een ander telefoongesprek Ramos vroeg of Rubiales hem kon helpen met het winnen van de Gouden Bal. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s