Ramos had het lastig in Parijs: 'We hadden in Madrid alles voor elkaar'

Ramos had het lastig in Parijs: 'We hadden in Madrid alles voor elkaar'

27-04-2022 17:23 Laatste update: 17:27
19

Sergio Ramos maakte in 2021 de overstap naar Paris Saint-Germain, maar dat is nog geen groot succes gebleken. Blessureleed hield de verdediger, die steeds vaker in actie komt, lange tijd aan de kant. De Spanjaard erkent ook dat er veel aanpassingsproblemen waren met de overstap naar Parijs. 

De inmiddels 36-jarige verdediger verklaarde onlangs dat hij tot zijn veertigste door wil blijven voetballen. "Ik heb me tot nu toe maar een paar uur op topniveau kunnen laten zien in een PSG-shirt", erkent de verdediger op de officiële kanalen van de club na het winnen van de landstitel. "Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik allemaal in huis heb."

Naast blessureleed had het icoon van Real Madrid ook moeite met de dagelijkse zaken in de Franse hoofdstad. "Zeker in het begin was het lastig om me aan te passen", geeft Ramos toe. "Ik heb zo lang bij een andere club gezeten. We hadden in Madrid alles voor elkaar: het huis, de club, de kinderen en hun school. De stap naar Parijs was groot. We hadden bijvoorbeeld moeite om een woning te vinden."

Ramos wil voorlopig nog niet denken aan een leven zonder voetbal. "Het zou niet hetzelfde zijn. Ik denk dat het leven zonder sport heel lastig zou zijn. Zonder die fysieke inspanning denk je niet goed na en rust je niet goed uit. Het houdt je weg van alles wat tot een slecht leven kan leiden", sluit de verdediger af.