'Chelsea geen favoriet voor Raphinha, maar op eerste rang voor Nederlands duo'

'Chelsea geen favoriet voor Raphinha, maar op eerste rang voor Nederlands duo'

2 juli - 00:00
19

Chelsea FC is niet meer de gedoodverfde kandidaat om Raphinha over te nemen van Leeds United. De speler lijkt liever naar FC Barcelona te vertrekken. De Londense club topclub is wel in vergevorderde gesprekken met Matthijs de Ligt, Nathan Aké en Raheem Sterling. 

Dat meldt de Evening Standard. Chelsea had een veel hoger bedrag klaarliggen voor Raphinha, maar de Braziliaan ziet zichzelf liever naar FC Barcelona vertrekken, dat niet hetzelfde financiële plaatje kan bieden als The Blues. Chelsea is wel nog volop in the running voor De Ligt, Aké en Sterling. 

Er lijken grote veranderingen op komst op Stamford Bridge. Na de verkoop van de club door Roman Abramovich wil de nieuwe eigenaar, Todd Boehly, grote klappers maken op de transfermarkt. Hakim Ziyech staat open voor een vertrek naar AC Milan en dat geld kan goed worden gebruikt om De Ligt en Aké aan te trekken. De Ligt vertrok in 2019 bij Ajax en arriveerde voor ruim 80 miljoen euro bij Juventus. De toekomst van De Ligt is echter nog altijd onzeker na teleurstellende resultaten bij Juventus. "Twee keer vierde worden achter elkaar is niet goed genoeg", liet De Ligt al doorschemeren, die tot 2024 vastligt in Turijn. 

Aké ligt tot 2025 vast bij City en kwam in 2020 over van Bournemouth AFC. Destijds werd er 45 miljoen euro betaald voor de verdediger, maar de Nederlander is geen vaste basiskracht bij The Citizens. Aké kwam het afgelopen seizoen 27 keer in actie, waarvan slechts veertien keer in de Premier League

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s