'De Ligt verklaart liefde aan Chelsea en zinspeelt op Juventus-vertrek'

'De Ligt verklaart liefde aan Chelsea en zinspeelt op Juventus-vertrek'

2 juli - 17:32 Laatste update: 18:28
85

Matthijs de Ligt is mogelijk bezig aan zijn laatste weken als speler van Juventus. De mandekker staat al geruime tijd in de belangstelling van Chelsea en die interesse blijkt wederzijds te zijn.

Volgens The Independent heeft De Ligt de voorkeur om volgend seizoen op Stamford Bridge te spelen. Hij zou met veel plezier naar de ontwikkeling van Antonio Rüdiger onder leiding van manager Thomas Tuchel hebben gekeken. De Duits international is naar Real Madrid vertrokken, waardoor er een plek is vrijgekomen in het centrum van The Blues. Waar De Ligt naar verluidt graag met Tuchel wil samenwerken, heeft laatstgenoemde de Chelsea-clubleiding verzocht nogmaals bij Juventus aan te kloppen.

Het Britse medium schetst dat Chelsea Timo Werner of Christian Pulisic wil betrekken in een ruildeal voor De Ligt. Op die manier kan de club de torenhoge vraagprijs van De Oude Dame terugdringen. Volgens verscheidene bronnen bedraagt de afkoopsom van de Nederlander 120 miljoen euro.

De Ligt speelt sinds de zomer van 2019 voor Juventus. Die club nam hem destijds voor bijna 86 miljoen euro over van Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.